Dirigent

Percussionist-dirigent Filip Van Damme zette zijn eerste muzikale stapjes op 6-jarige leeftijd als trommelaar bij de Eendracht in Baasrode. Nadien vatte hij zijn muzikale studies aan in de muziekschool van zijn geboortestad Dendermonde. Hij vervolgde zijn opleiding aan de academies van Lebbeke en Hamme, waar hij slagwerk volgde bij Marc Rosendans, Frans De Wite en Servaas Steurbaut. In deze periode was Filip actief bij de harmonie KKH De Eendracht Baasrode (o.l.v. Guido Jacobs), Harmonie Sinte-Cecilia Zele (o.l.v. Dirk De Caluwé) en het Dendermonds Symfonisch orkest (o.l.v. Geert Baetens). Hij drumde ook bij de groepen Steppin’ Stone, Hungry Sam en Chris Hageland.

 

Op 18-jarige leeftijd werd hij instructeur van de Drumband in Baasrode die hij 8 jaar lang heeft geleid en grootgebracht tot een groep slagwerkers van 25 jongeren van een aardig niveau. Van 2004 tot 2006 was hij dirigent van de Jeugdband Dynamic. In 2006 werd hij aangesteld als dirigent in Hamme Sint-Anna, waar hij in 2019 het dirigeerstokje doorgaf aan een opvolger.

 

In januari 2009 werd Filip aangesteld als dirigent bij de Koninklijke Harmonie Eendracht in Moerzeke, vandaag gekend onder de naam Harmonieorkest Moesicali, als opvolger van Geert Vercauteren. Ook met dit orkest deed Filip Van Damme opnieuw mee aan de provinciale toernooien. In 2013 klasseerde de harmonie zich in 2de afdeling. In 2016 promoveerde de Eendracht met onderscheiding naar de 1ste afdeling.

 

Filip speelt momenteel drums in de coverband Sledgehammer. Als freelancer kun je hem regelmatig nog in andere projecten, harmonieën en brassbands aan de slag zien.

 

Filip Van Damme, Priester Edward Poppestraat 17, 9220 Moerzeke, 0478/35 50 33